|   Tel, fax: 06-1/788-7465   |   E-mail: info@kostolo.info   |   Hírlevél feliratkozás   |            LETÖLTHETŐ!   kóstoló kóstoló kóstoló kóstoló kóstoló
Kóstolók
Gyümölcs-csokrok
Ehető dekorációk, friss gyümölcsök csokoládéba mártva, csokorba kötve. Ajánljuk körasztal, és/vagy büféasztal dekorációnak illetve vendégajándéknak is.
Ehető virágok, viráglekvárok, szörpök
Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet! És aki megkóstolja, elfogyasztja, egészen új ízélménnyel gazdagodik. Kóstolt már árvácskát, rózsát vagy ibolyát? Programunkkal megismerheti az ehető virágokkal készült lekvárokat, szörpöket, ételeket.

Ételszobrászat: zöldség-, gyümölcs-, és zsírszobrok
Az interaktív zöldség-és gyümölcsszobrászat programunk során vendégei kipróbálhatják ügyességüket, ugyanakkor a kész művek látványos és egyedi dekorációként is friss színfoltot jelentenek bármely rendezvényen. Impozáns, látványos és kivételes, legyen az alapanyag zöldség, gyümölcs, tészta vagy akár kókusz- és pálmazsír.
Fűszerkóstoló
Miért hívjuk a csillagánizst csillag-ánizsnak? Miért hívjuk a „Cayenne” fűszert borsnak? És mire használjuk a gyógyászatban a kardamomot? Fűszer szigetünk üde és illatos színfoltja lehet rendezvényének, akár bemutató jellegű vagy akár interaktív program formájában is.
Aszalt gyümölcs-kóstoló
Őseink már 5.000 évvel ezelőtt tudták, hogy az aszalt gyümölcsök nélkülözhetetlen és ízletes csemegék, hiszen már akkor fogyasztottak napon szárított fügét, datolyát, narancsot. Az aszalt gyümölcsök skálája ma már igen színes, akárcsak maga a szárított gyümölcs látványa, amely igazi különlegességnek számít bármely összejövetelen.


Sajt-kóstoló
A sajt az emberiséggel szinte egyidős, világszerte ismert és kedvelt, egészséges tejtermék. Egy legenda szerint, egy arab nomád fedezte fel, aki nyeregtáskájába tejet öntött, ám ez sajttá változott. Sajtpultunk nemzetközi sajtválogatással kápráztatja el vendégeit, a sajtmester készítő ajánlásával. Remek program akár borral kiegészítve is.


Hungarikum Kóstoló
Unicum, Tokaji aszú, Csabai kolbász, Szegedi fűszerpaprika, Kecskeméti barackpálinka… A Hungarikum termékek kóstolója remek választás nemzetközi közönségnek tartott találkozókon.Arab sarok
A vízipipa, a baklava, az arab pálinka a közel-keleti országok nosz-talgikus hangulatát hozza el nekünk bármely rendezvényre. Kóstolhatunk vízipipa dohányokat, baklava süteményeket és ezen felül az arab kultúra varázslatos világát is megízlelhetjük. Az arab sarkot javasoljuk kiegészíteni élő zenével, hastánc bemutatóval, jelmezes fotózással, egyéb dekorációval.Sushi kóstoló
Sushi: egészséges, finom, könnyű, egzotikus és egyben különleges is. Japán egyik legnépszerűbb étele, amely mára már szinte az egész világot meghódította. A sushi egy különleges és egyben egészséges színfoltja bármely rendezvénynek!

Sonka-kóstoló
A sonka közkedvelt ínyencség, nemes és tudással gazdagított finom falat. Kevés ember létezik, aki nagyobb szeretettel és ismerettel tudná ezt a tudást és ismeretet átadni, az ízeket ízekre szedni, mint a „sonkamester”, akinek élete a sonka készítése és fogyasztása. Sonka-kóstolónkat ajánljuk rendezvényekre, önálló programként vagy ebéd-vacsora kiegészítéseként.

Olasz ízek kóstolója
Olasz kóstolónk varázslatos mediterrán ízeket, formás olíva bogyókat, aranysárga olíva olajokat, fűszereket mutat be. A népszerű ízek mögött rengetek fortély, legenda kering, ismerje meg ezeket. Az olasz kóstoló kiegészíthető olasz borokkal, olasz süteményekkel és kekszekkel is.

Csokoládé-kóstoló
Mindenki szereti a csokoládét. De vajon tudjuk-e, hogy mi is igazából a csokoládé, hogy készül, hol teremnek a legnemesebb kakaóbabok és hogy lesz ebből ízletes, lágyan olvadó ínyencség? Bonbonok, ízletes táblás csokoládék, csokoládé-kút, csokoládé-casino; egyedi ínyencségek csokoládé programjainkból. A csokoládé-kóstoló egy biztos sikerpont bármely rendezvényen!


Csokoládé kút
Bársonyos csokoládéba mártott eper, szőlő, piskóta vagy pillecukor… A csokoládé kút akár önmagában is, vagy akár a csokoládé-kóstoló részeként is látványos és biztos sikert ígér!Candy Bár
Színes cukorkák, klasszikus és merész drazsék, csavart és retro nyalókák, gumi-cukrok, habcukrok, pillecukrok… színesek, finomak és ellenállhatatlanok. A Candy Bár a rendezvények színesítésére született!

Drazsé-szemezgető
Színes, formás, ízletes. Az ókori Rómában egy véletlen folyamán előállított drazsé ma már népszerű ínyencségnek számít. Tudta, hogy olasz nyelvben a „confetti” nevet viselő cukorkákkal szórják meg az ifjú párt, a jólét, termékenység és a boldogság jegyében?Marcipán-kóstoló
Tudta, hogy a „Marcipán” olasz eredetű szó? Tudja mi a marcipán készítésének titka? A marcipán ízletes desszert, érdekesség. Marcipán-kóstoló programunkban cukrászunk bemutatja, kóstoltatja, és akár közös készítéssel ismerteti ezt az ízletes desszertet.Karamell-szobrászat
Vörösesbarna, sűrűn folyó, gyorsan szilárduló és jellegzetes ízű: a karamell, amely ételek és italok ízesítésére egyaránt alkalmas, de gyönyörű dekorációs érdekessége lehet egy eseménynek.


Muffin kóstoló
Ki ne hallott volna már a muffinról? Tudta, hogy származása szerint több fajta muffin is létezik? Kóstolta már édes és sós ízben is? A muffin kóstoló a kávészünetek újszerű és ízben gazdag programja lehet.Kürtőskalács kóstoló
Kürtősfánk, kürtős-pánkó, dorongfánk, botratekercs… mindegyik elnevezés ugyanazt a finom, kellemes illatú és aromájú édességet takarja. A kürtöskalács kóstoló, akár készítéssel egybekötve a szabadtéri vagy évzáró rendezvények biztos sikere.Kézműves keksz-kóstoló
Ropogós keksz vagy biscuit; ízletes, formás, fűszeres vagy gyümölcsös. A keksz-kóstoló során újszerű ízekkel, egészséges termékekkel találkozhat. Színesítse kávészünetét, konferenciáját egyedi, kézműves keksz-kóstolóval.

Lekvár-kóstoló
Tudja mi a lekvár és mi a dzsem? Szilva, barack, eper, csipke-bogyó... Lekvárok, dzsemek nagyi kam-rájából, édes gyerekkori ízek, zamatok. De kóstolt már medvehagyma-lekvárt vagy rózsaszirom lekvárt? És ismeri a fűszerlekvárt? A lekvár-kóstoló programunk remek kiegészítése egy konferencia kávészünetének.

Borlekvár-kóstoló
A borok felhasználásával készített borlekvárok különleges csemegének számí-tanak. Borlekvár-kóstolónk keretében megismerheti ezeket az újszerű ízeket. Ajánljuk mellé a kézműves keksz kóstolót.

Méz-kóstoló
A méz ősidők óta ismert élelmiszer, gyógyszer, kozmetikum. A méz-kóstoló során megízlelheti a hagyományos és a különleges mézeket, megismerheti az új és ritka fajtákat, az érdekes mézes recepteket és bepillantást nyerhet a méhész munkájának kulissza titkaiba.


Mézeskalács kóstoló, interaktív készítés
Karácsony táján a mézeskalács készítés, díszítés családi hagyomány, egy rendezvényen pedig kellemes interaktív élmény. Egy igazi ínycsiklandozó, ünnepváró program a vendégei számára!


Szörp-kóstoló
Kedvére lenne újra átélni gyerekkora kedves emlékét, amikor a nagymamája saját készítésű szörpjét kortyolgatta a nagy nyári melegben? Ivott már különlegesen fűszerezett, házi készítésű szörpöt? Tudja mi a különbség a szörp és a szirup között?


Tea-kóstoló Kávé vagy tea? Teát fogyasztani elegáns és egészséges; legyen az zöld tea, fekete tea, gyümölcs tea, gyógytea. Számos érdekességet tudhat meg a különböző teákról a program során, megismerheti a teafőzetek jótékony hatásait és elkészítési módjait. Javasoljuk mellé a kézműves keksz kóstolót.


Kávé-kóstoló
Számos legenda övezi a kávé eredetét, de ennél is több hódolója van a csábító feketének. A barista és a kávépörkölő mester segítségével megkóstolhatja a klasszikus ízeket, de akár kalandozhat a világ egzotikus tájain is.
Borkóstoló
„Borban az igazság” - tartja a mondás. Mi mást ígérhetnénk mi magunk? A bornak saját nyelve van, a sommelier „tolmácsolja” nekünk ezt a bársonyos, ízletes mondanivalót. A bort kitűnően párosíthatjuk sajt kóstolóval, csokoládéval.


Pálinka-kóstoló
Tudta, hogy az eredeti pálinka nevű ital csak Magyarországon, illetve 4 osztrák tartományban készülhet és hogy csak a 100%-ban gyümölcs-párlatot tartalmazó ital viselheti a pálinka nevet? A pálinka Hungarikum.Whiskey kóstoló
Whisky vagy whiskey – attól függően, hogy mely nemzet italáról beszélünk – olyan égetett szesz, amely őrölt gabona erjesztésével és lepárlásával, majd többnyire tölgyfahordóban való érlelésével készül. De azt tudja, hogy milyen szempontok szerint sorolják típusokba ezt a füstös italt? A szakértőnk által tartott kóstoltatás vagy bemutató egy izgalmas programot ígér, akár interaktívan, akár előadás jelleggel.

Rum-kóstoló
A hagyományok szerint a Rum Barbadosról származik, a cukornád-ültetvényen dolgozó rabszolgák készítették el a cukorkészítés egyik melléktermékeként. A rum-kóstoló keretében megkóstolhatja ezeket az ízeket, megismerheti az egzotikus aromák titkait.

Konyak-kóstoló
Konyak, avagy eredeti francia nevén Cognac. Elegáns, nemes ital, amely magában hordoz-za a francia szőlőfajták zamatát, a tölgyfahordó illatát. Konyak-kóstolónk igazán elegáns és divatos program bár-mely rendezvényen, javasoljuk kiegészíteni szivar vagy pipa sarokkal.

Koktél bár
A koktélok - többnyire alkoholos - kevert ita-lok, legalább két különféle italból, likőrből vagy égetett szeszből készülnek. Az utóbbi években ismét nagyon divatossá vált a fogyasztásuk, ezt tük-rözi a sok új és izgalmas koktélfajta is.


Szivar Szalon
A szivarozás, a stílus és elegancia jegyében, egyre nagyobb teret hódít magának nap-jainkban. Szivar sza-lonunk üde foltja egy találkozónak, kiegészítve a konyak kóstolóval remek gasztronómiai kalandozás.

Pipa Sarok
Pipát, dohány nélkül, már az ősidők óta használnak. A pipázás szertatás, egyfajta kultusz. Ismerje meg a pipázás élvezetét, a dohányok ízét a pipa nagyköveteitől.

Oxigén bár
Az oxigén bár egy újszerű és érdekes, vitalitást adó eszköz, mely rendezvényeken igen nagy érdeklődésnek örvend. Oxigén bárunk bármely rendezvényre telepíthető, de elsősorban konferenciákra, tréningekre, továbbképzésekre ajánljuk.

Sikeres kóstoló párosok…
Minden alapanyag-ban benne van a nagy lehetőség, hogy önmagában vagy más ízekkel kombinálva remek párost alkosson. Kóstoló mestereink össze-fogásával olyan íz-párosokat kompo-náltunk, amelyek egymást kiegészítve érdekes, eszenciában gazdag, egyedi élményt kínálnak. Ízelítőként ajánljuk:

Belga csokoládé - Belga sör-kóstoló
Sajt - Bor-kóstoló
Csokoládé - Bor-kóstoló
Csokoládé - Pálinka-kóstoló
Bor - Borlekvár-kóstoló
Kézműves keksz – Tea-kóstoló
Kézműves keksz- Kávé-kóstoló
Konyak-kóstoló – Szivar Szalon
Rum - Csokoládé kóstoló


Kóstoló programjaink folyamatosan bővülnek, új ízeket kutatunk, új élményeket alakítunk ki. Egy esemény alkalma, vendégköre ihlet bennünket, hogy megtaláljuk és kialakítsuk mindazokat az újdonságokat, melyek érdekes, új színfoltot képviselhetnek egy rendezvényen.

kóstoló
© Minden jog fentartva. Frappé Event Kft. 2010. www.kostolo.info, www.braundekor.hu